Tekst: Frank Hansen, publisert 25.01.2023

Foto: Hilde Røer Johnsrud

Hvordan kan vi gjøre tjenester mer ungdomsvennlige? Involvert.no overtar kunnskapen utviklet av ungdom, fagpersoner og forskere i prosjektet Ungdomsvennlige velferdstjenester.

På bildet fra venstre: Frank Hansen, Anita Salamonsen, Marius Strøm Pettersen og Torstein Fjørtoft

Ungdomsvennlige tjenester

Statsforvalteren i Oslo og Viken tok initiativ til å undersøke hva det innebærer at velferdstjenestene er ungdomsvennlige.

-Bydel Gamle Oslo har hatt en aktiv rolle i arbeidet med å utarbeide Ungdomsvennlige velferdstjenester sammen med flere tjenester i Oslo Kommune. Vi har jobbet med formidlingen ut til bydeler, kommuner og andre land. Vi har sett at kunnskap om drømmetjenesten til ungdom har vært sårt trengt. Det sier Marius Strøm Pettersen, tidligere prosjektleder i Bydel Gamle Oslo og erfaringskonsulent Ung Arena Oslo Sentrum.

I prosjektet samarbeidet ungdom, fagpersoner og forskere  om å utarbeide gode råd, innspill og tips som kan bidra til mer ungdomsvennlige velferdstjenester.  Denne kunnskapen er samlet i inspirasjonsheftet “Ungdomsvennlige velferdstjenester”. I tillegg ble det designet tester som kan brukes som et verktøy for å skape ungdomsvennlige tjenester og kommuner.

Overrekkelse

16.desember 2022 møttes Involvert og Ungdomsvennlige velferdstjenester i Oslo for seminar og overrekkelse av materialet.

-Som tidligere prosjektleder i Bydel Gamle Oslo er jeg glad for at Involvert tok stafettpinnen videre og at arbeidet vi har gjort kan bli nyttig for flere. Her har Ungdomsvennlig kommet i de beste hender! Fra Gamle Oslo har jeg tatt med meg viktigheten av brukerorientert innovasjon. Vi må lytte for å lage tjenester som treffer innbyggeren best, sier Pettersen.

Veien videre

-Ungdomsvennlige velferdstjenester har laget mange fine ressurser som vi gleder oss til å presentere på involvert.no, sier professor og redaktør for Involvert.no Anita Salamonsen.  Kunnskapen fra Ungdomsvennlige Velferdstjenester vil bli tilgjengelig for tjenester som jobber med ungdom via Involvert.no, men vil også bli formidlet i utdanninger, sosiale medier og i andre relevante sammenhenger.

Heftet “Ungdomsvennlige velferdstjenester” finner du på forsiden.